Ring ring
PENJELASAN SURAT AL-FATEHAH
surat al-fatehan dan keguna,an nya di bagi menjadi 13 yaitu:

AL-HAMADULILLAHI
bila ada orang sakit batu;maka bacA/tulis pada pinggan putih dan di hapus dgn minyak wijen,lalu di minumkan insya allah lekas sembuh
RABBIL'AALAMIIN
bila ingin di sayangi dan dicintai orang lain,maka tulislah pada pinggan putih kemudian di hapus dgn minyak wijen,dan dipakai untuk minyak rambut.
AR-RAHMANI
bila tanaman anda ingin subur,tulislah pada pinggan pvtih lalu hapus dngn air lalu siramkan pada tanaman yang kering tadi, insya allah subur kembali.
AR-RAHIM
bila ada binatang/musuh yang galak,kejam dekat kita,tulislah pada kertas putih,setelah itu di pakai,insya allah binatang/musuh kan jauh dari kita.
MALIKI YAUMIDDIIN
bila anda baru mendirikan rumah, tulislah ayat tersebut,pada tiap sudut,insya allah akan selamat dari berbagai macam bahaya.
IYYAKANA,BUDU
jika tanaman anda diserang hama,babi,celeng..tulislah ayat tersebut pada kertas,lalu masukan kedalam bambu,dan tancapkan di sudut sawah,insya allah akan terhindr dari hama tersebut.
WA,IYYAKANASTA,IIN
bila ada orang/binatang mengamuk tanpa sebab,bacalah ayat tersebut sebanyak7X.
IHDINASH,SHIRAATAL MUSTAQIM
bila anda tersesat,bingung,dalam perjalanan,bacalah ayat tersebut sambil memejamkan mata insya allah tdk akan tersesat
SHIRAATALLADZINA
bila ada orang menaruh benci pada anda,atau menjadi musuh anda,bacalah ayat tersebt dalam hati dengan penuh keikhlasan.insya allah dengan segera akan hilang kebencian nya
AN'AMTAALAIHIM
bila ada musuh yg mengintai kita ambilah segenggam pasir dan bacakan ayat tersebut dngn ìkhlas hati dan memohon pertolongan kpd allah swt.lalu sebarkan didepannya.maka akan kelihatan seperti lautan api.dan musuh tidak bisa melihat kita.
GHAIRILMAGHDUUBIALAIHIM
bila kamu didalam perjalanan merasa lapar dan tidak membawa bekal,bacalah ayat tersebvt di telapak tangan usapkan di leher dan perut insya allah tdk akan merasa lapar lagi.
WALADDHAALIIN
bila ada orang yang menaruh benci pada anda,bacalah ayat tersebut insya allah orang tersebut bebalik menyayangianda
AMIIN

IBNAALWAN COPY RIGHT©2011